Happy One Years Anniversary TYYRAAMIR!!!

Hye guys..hari ni 19-1-2012 persamaan hari Rabu....Hari ni nisa nak update tentang HAPPY FOUR MONTHSARY to ATHIRAH HUSSEIN,my little sister.....ermm..macam pelikan siblings pun nak ada anniversarry..hihih..k ini tak penting pun....*tukar topik*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hari ni  anniversary TYYRAAMIR yang ke SATU TAHUN...
HAPPY ONE YEARS ANNIVERSARY TO AMIR SHAFIQ & ATHIRAH HUSSEIN.....Akak doa kan semoga hubungan korang kekal hingga ke akhir hayat..lepas ni cuba lagi memahami antara satu sama lain dengan lebih mendalam..hope lepas ni tak ada putus-putus.....amir lepas ni pergi PLKN,tinggal kan tyyra selama 3 bulan..hope bila amr kat sana,amir JANGAN CURANG ok?!!!hahaha...tyyra pula janganlah sedih-sedih....3 bulan tak lama mana pun..sekejap je tu...nanti raya cina kan amir balik..yeka??hahahaha....

Pesanan untuk amir..Amir lepas ni jangan suka marah-marah tak berempat okay..tyyra hatinya macam kaca,mudah pecah..so,lepas ni cuba jangan marah-marah,cuba slow talk and turunkan ego masing-masing k...akak takanak dengar lepas ni tyyra nangis lagi sebab kata-kata yang menyakitkan hati dia..amirkan lelaki budiman..LOL..HAHAHA!!!(gelak besar)akak percaya yang amir boleh jaga tyyra..even usia korang masih muda,tapi kalau dah jodoh tetap tak kemana kan??hahaah..
Untuk tyyra pula...lepas ni jangan KERAS KEPALA k,hahaha...cemburu jangan mem ba alif ba ya..hahaha...memang cemburu itu tandanya sayang,tapi jangan sampai merosakan hubungan tu k....amir pun sama,jangan cemburu sangat and buang sikap curiga pada diri masing-masing..percaya antara satu sama lain....Tapi orang kata,cperasaan curiga tu kena ada sikit,untuk berhati-hati..kalau terlalu percaya pun tak boleh juga kan??hihih..so,apa-apa pun,akak harap korang tetap bersama...hiraukan kutukan-kutukan orang k,pengarah dalam kisah percintaan korang adalah amir and tyyra sendiri..tak perlu nak terikat dengan kutukan orang..yang baik jadi kan tauladan yang buruk korang jadikan sempadan k?? :):)



Untuk satu tahun anniversary ni tyyra bagi amir GUITAR...wuuuu..sweet kan??untung amir dapat guitar.....so,amir shafiq..jaga guitar tu elok-elok,sayang guitar tu macam amir sayangkan tyyra k...


dua hari sebelum anniversary diaorang..tyyra and amir jumpa dua hari berturut-turut...Pada 17-12-12 sampai 18-12-12...diaorang sambut anniversary dua hari berturut-turut....hahaha...sambut awal dari tarikh sebenar sebab tyyra kena pergi PD :(:( okay malas nak taip panjang-panjang...biar gambar menceritakan segalanya..



gambar yang palinggggg lawa...
<3



ni gambar tadi petang...
hahaha..
sweet sangat..
jangan jealous okay
<3


and..ni adik angkat tyyra....
orang panggil dia 
PURPLE..
comelkan??cuba baca apa yang tertulis kat kertas tu
<3


DAN.....JANGAN LUPA TENGOK VIDEO AMIR AND TYYRA OKAY!!!<3

HAPPY ONE YEARS ANNIVERSARY TYYRAAMIR
<3


#KHAS UNTUK HATERS:kalau korang tak suka lebih baik korang jangan buka ye,nanti sakit hati pula kan??hahaha..kesian la korang,asyik sakit hati je dengan diaorang..hahaha..baik korang duduk minum kopi buka buku ke surat khabar ke..tambahkan ilmu kat kepala tu,agar dapat berfikir secara matang k....jangan kejar DOSA dengan mengutuk,tapi carilah PAHALA ye untuk bekalan kat akhirat nanti....semoga Allah s.w.t membuka hati korang...amin.....

okay sekian....asssalamualaikum.....

Dah GetBack!!


Bismillahirrahmannirrahim...


hye guys...
nisa just nak buat post pendek je....
korang dah baca kan post yg sebelum ni??
yang ni :)

Post tersebut menyatakan bahawa yang nisa dengan tyyra dah putus :(:(
tapi,syukur alhamdulillah.....Kami hanya berpisah 3hari sahaja :):)
Semuanya kembali normal,senang cerita atau kata nama lain dah "GETBACK"
Terasa sakit bila kami ego..Padahal masing-masing memerlukan antara satu sama lain..
Tyyra terseksa nisa pun sama..Tapi tyyra tak pernah anggap kami putus pun,nisa je dah anggap putus sebab nisa yang tinggalkan dia..hihihi..
okay la,malas nak bobe bobe(membebel)lagi...hihih..




Tadi kitaorang jumpa kejap...
comel tak tyyra pakai tudung??
hahaha..
tengok ayat dia tu..
"SAYA DENGAN KAK NISA SANGAT SWEET SEBAB TU RAMAI JELES JK JK XD I LOVE YOU KAK <3 FOREVER AND TILL JANNAH OK"
alhamdulillah semuanya selesai dengan baik..
kami tetap"SWEET SIBLING"
till jannah..
in sha Allah....

nisa akui ramai haters kat luar sana iri dengan nisa and tyyra..takpalah,itu hak mereka..kami tak dapat nak buat apa-apa...Nsa dengan tyyra tak rugi apa-apa pun,bahkan mereka yg dapat dosa mengutuk,menyebarkan fitnah dan lain-lain....Kami doa kan semoga hati haters tu terbuka untuk bertaubat...in sha Allah :):)


Allahamdulillah.sekian sahaja.....Assalamualaikum...


Kenapa dan mengapa PUTUS?

Bismillahirrahmannirrahim...
hye guys...:)
sekian lama tak update blog nisa n...
rindu nisa tak?
hahaha..
okay,nisa taknak merepek meraban...
nisa nak share something dengan semua orang...
nampak tak tittle post kali ni??
"KENAPA DAN MENGAPA PUTUS?"
Ni kisah nisa dengan adik angkat nisa sebenarnya...
tapi nisa tak heboh-hebohkan yg kitaorang putus...
tapi entah macam mana orang boleh tahu...
kecoh dah kat ask.fm..
nsa buka je ask.fm...
see??
nisa tak tahu nak jawab apa....
malas pun ada nak jawab.....
ni je nisa mampu jawab.....
tak ada idea nak jawab.....hope korang puas hati la dengan apa yg nisa jawab tu k :)
okay..sekarang nisa nak cerita macam mana kitaorang boleh PUTUS..dengar sini rakyat jelata sekalian....
Kami mula gaduh hari ahad tengahari......gaduh takadalah besar mana,cuma salah faham je...lepas tu,malam tu dah okay sikit..siap boleh melawak apa semua.....lepastu hari isnin macam biasa jela....pagi selasa la 27-11-2012 kiatorang whatsapp,mula-mula okay je whatsapp....start nisa gurau cakap"aku tak nak tengok muka kau la" dia terus sentap,semua berubah dan mula pergaduhan....memang nisa akui nisa silap,gurau kasar dengan dia...seolah apa yg nisa buat tu tak fikir langsung perasaan dia....lepastu,mulalah nisa ungkit benda dah lepas,lagi la gaduh besar.....hati tyyra sakit sangat time tu,sampai dia tweet....
memang nisa KAKI UNGKIT...


fakta tentang nisa..hahaha..
betul la tu :):)

again :):)


nisa tak salahkan dia dalam hal ni..nisa yang salah...NISA JUGA YANG TINGGALKAN DIA SETELAH NISA SAKITI HATI DIA..JANGAN SESEKALI TUDUH DIA YANG TINGGALKAN NISA OKAY?Lepas ni hentikanlah fikiran negative terhadap tyyra.....Ni semua salah nisa...nak kata menyesal pun tak guna sekarang ni..nak getback balik pun dah tak boleh....hati dia tepu hati nisa pun tepu..tapi tepu-tepu pun sayang masih ada...Bekas adik kan??siapa je tak sayang adik....tapi,nasi sudah pun hangit(pandai2 je aku tukar)semuanya hanya TINGGAL KENANGAN..Bukan niat nisa nak sakiti dia,tapi entahlah...takpalah benda dah jadikan,tak elok dikenang sebenarnya....So korang takyah nak harap yang kitaorang akan getback balik,sebab.....

 ni jawapan dia bila ada someone suruh kami getback semula..

dan ini jawapan nisa bila someone suruh getback semula..

\

nisa hanya mampu balas tu je..tak tahu nak balas apa...
;):)



Lagi satu nisa mintak tolong sangat.......Jangan nak kata dia KIKIS DUIT NISA..Tyyra bukan macam tu okay....Nisa kenal dia,dia ikhlas dengan nisa.Tak pernah sekali pun dia mintak barang-barang mahal dengan nisa.....Nisa tak nak aib kan sesiapa,nisa tak nak orang pandang hina dekat dia..Biarlah kami putus dengan cara baik tanpa ada orang salah faham...Tolong lah ye,takpayah tanya lagi kat ask.fm tentang kenapa kami putus..Nisa nak lupakan semuanya dan move on..dia dengan hal dia,nisa dengan hal nisa...Anggap saja ini sudah takdir Allah s.w.t untuk nisa dengan tyyra....
KEPADA HATERS KAT LUAR SANA!!!AKU TAK NAK AMBIL PORT LAGI TENTANG FIKIRAN KOTOR KAU TU..AKU DAH MALAS DAN PENAT MELAYAN ORANG MACAM KAU..LEPAS NI KAU NAK KATA APA,NAK FITNAH APA TERSERAH..TAPI JANGAN SESEKALI KAU FITNAH TYYRA YANG BUKAN-BUKAN!!!I KNOW HER VERY WELL....JANGAN NAK NILAI ORANG SESUKA HATI,KALAU KAU SENDIRI TAK PERNAH NAK SELAMI KEHIDUPAN DIA...MUNGKIN SELAMA NI AKU LAYAN BAIK FITNAH YANG KAU LEMPARKAN,TAPI LEPAS NI,BIAR ALLAH SAHAJA YANG MEMBALAS SEGALA PERBUATAN KEJI KAU TU....IN SHAA ALLAH..SEKIAN.....

Nisa nak share sikit saat-saat nisa dengan tyyra :):)
time ni kat tanjung....selalu gak lepak dengan tyyra kat tanjung..
hihih...
 
<3 kat ketapang <3
BerPARANG dan BerSAMURAI dekat McD :):)
best time ni <3
anniversary kami yang ke dua bulan <3
kalau dengan tyyra ni memang bergambar jela :):)
<3 2-11-2012 <3
Time ni sambut birthday tyyra dengan kakak angkat dia lagi sorang..
best okay time ni!!
hahaha..
muka penuh dengan kek!!
PADAN MUKA!!!
dulu nsa rajin bagi dia junkfood kat atas ni..
tyyra bagi gelaran kat nisa
"SUNSWEET"
hahaha..
gambar ni gambar terakhir nisa dengan dia :(
kami pakai baju sama warna(HITAM)
Time ni nak p tanjung tengok kereta berhias...
tak sangka pula malam tu,malam terakhir nisa dengan dia...
T_T
okay..itu jela..banyak sebenarnya kenangan nisa dengan dia..tapi cukup la ni ea ea ea??hahaha..
to ATHIRAH BINTI HUSSEIN.....Maafkan salah dan silap nisa selama ni..maafkan nisa kerana selalu menyakiti hati tyyra..Sepanjang 3bulan tyyra jadi adik nisa,banyak dah kenangan kita cipta..Kita gelak sama-sama,menangis sama-sama,sedih sama-sama,susah sama-sama dan senang sama-sama...sampai kan orang gelarkan kita "SWEET SIBLING" hahaha..sampai ada orang dengki dengan kita,tapi kita relax je,wat cool wat peace*duckface*hahah....Tyyra halalkan makan minum nisa selama ni k...Tyyra jaga diri,tak mo sedih-sedih lagi...kalau tyyra sedih ke menangis ke nisa tak dapat dah nak kesat air mata tyyra tu :(:( Sepanjang 3bulan ni,alhamdulillah nisa happy sangat ada adik macam tyyra :):) lepasni dah takada dah tyyra marah2 nisa,merajuk dengan nisa..hahaha!!in sha ALLAH,nisa akan merindui SI PENDEK ni..hahaha...nisa doakan semoga tyyra berbahagia dengan apa yg tyyra buat...lepasni nisa tengok tyyra dari jauh je la kan..tak boleh nak disentuh,tak boleh nak dibelai..hahaha..okay la,itu sahaja...ILOVEYOU SO MUCH MY EX ADOBTED SISTER <3<3






Semuanya hanya tinggal kenangan.
no more 'KAKAK" no more "ADIK"
no more"SWEET MEMORY"
no more"SUNSWEET"
no more"SWEET PICTURE"
JUST MEMORIES.........

ALHAMDULILLAH.....SEKIAN SAHAJA..ASSALAMUALAIKUM........

Happy 2 years Anniversary :)

 
Hye semua..
hari ini nisa nak luangkan masa dengan membuat post terbaru dari nisa..
nak tahu post tentang apa??
nampakkan tajuk kat atas tu???
semalam 17*09*2012 anniversary nisa dengan harith yang ke dua tahun!!
Syukur Alhamdulillah dapat mengekalkan lagi hubungan kami meskipun pelbagai dugaan dan rintangan yang kami lalui..
Walaupun cinta kami hanya cinta jarak jauh dan tidak pernah sekalipun jumpa meskipun hati memberontak ingin bertemu,berborak sama-sama...Tapi itu hanya satu angan-angan sahaja...Kami tidak berhak melawan takdir dariNya..Jika TUHAN ingin pertemukan kami,maka bertentang mata lah kami,jika tidak,kami akan tunggu saat-saat itu..Insyaallah,jika sudah tertulis kami akan bersatu,maka bersatulah kami,meskipun terpisah dua lautan(cewah!!ayat dramatis!!)
okey sambung detik-detik 12.00 tengah malam...
Eherm-eherm!!!
Bismillah......
Malam bersejarah itu,nisa mulakan dengan membuat panggilan....
Suasana tenang,serta disaluti aircond yang sejuk ala-ala peti ais kat rumah nisa...hahahaha!!(ketawa jika lawak k)

Dialog nisa dan si penculik hati(harith)

Me> Assalamualaikum sayang..
Him>Waalaikumsalam sayang..
Me>You,sekarang dah pukul berapa and berapa haribulan??
Him>Dah pukul 12-00 tengah malam and 17*09*2012,kenapa ye??
Me>You tanya i kenapa??hmm..
Him>Ye,kenapa dengan waktu dah tarikh tu??
Me>hmmm..tak ada pape la you..
*bunyi cengkerik selama satu minit*
Me>you memang betul-betul tak tahu ke apa ada disebalik tarikh tu??
Him>Tak..
Me>you!!!sampai hati...k bye!!!
 *dia bagi mesej,suruh call balik*
Me>ye,nak apa lagi??
Him>Happy 2 years anniversary sayang!!!
Me>you!!!!jahat k,kena kan i!!tak nak kawan!!
Him>alololo,tak mo la merajuk ye sayang,i saja nak gurau dengan you..
Me>Sampai hati you,hampir nak mengalir air hujan i ni tahu tak??
Him>amboi..dia kena kn kita boleh je ea??kita tak marah pun..
Me>eleyh!!
Him>hahhaha..dah la,i tak lupa pun tarikh tu,i kan sayang you :)
Me>yela tu sayang,buktikanlah :)
 *diam seketika*
Me>cepatlah buktikan,i penat tunggu ni..
Him>penat tunggu??macam mana nak tunggu i masuk meminang,baru dua minit tak cakap,dah  penat tunggu...hmm
Me>alololo....tak penat pun la..aish!!dia pula nak merajuk!!
Him> i mana la pandai merajuk dengan you..hihhi..
Me>eleyh,ha cepat!!
Him>em,em,em...ANISAH BINTI SULAIMAN,SUDI TAK YOU JADI KEKUATAN I,SEMANGAT I,PERMAISURI HIDUP I,IBU KEPADA ANAK-ANAK I,SERTA ISTERI YANG MENGHORMATI IMAMNYA??
Me>*terdiam*melting*tinggikan ego*TAK SUDI!!
Him>aloooo..kenapa??
Me>saya nak putus dengan awak sebenarnya..
Him>apa ni you??
Me>hmm..maafkan i..i terpaksa :(
Him>you,kenapa sekarang??dah dua tahun you..
Me>sebab baru sekarang I sedar,yang ..
Him>I apa??
Me>I....I..SAYANG & CINTAKAN YOU SORANG JE!!
hahaha!!
I saja je kena kan you??amacam??hebat tak??
Him>aish!!sabar ye harith...nasib  baik tunang..
Me>tunang??hahaha..berangan je you ni..
Him>apa,betul la..tak nak ngaku pula..
Me>biarlah..hahahha...
 Him>eleyh..ha cepat i nak dengar you wish pula..Manis-manis sikit ea ayat tu!!
Me>>tak nok!!hahha!!
Him??heh!!!takpa la kalau tak sudi..
Me>haha..Dear Muhd Harith Musyridi Bin Kamarulzaman,dengan ini saya mengucapkan,Happy Anniversarry yang ke dua tahun..Selama hubungan ini terjalin,I nak mintak maaf kat you jika ada salah dan silap saya terhadap you...
i harap you jaga mata,jaga hati bila kita berjauhan..
Jangan pernah berubah hati,tapi jika you dah jumpa yang lebih baik dari i,sila kan pergi kepadanya...I akan lepas kan you,even hati i tak rela..
apa-apa pun i sayang and cinta kan you dengan separuh hari,separuh lagi bila kita dah sah jadi sepasang suami isteri..InsyaALLAH :)
Him>ya Allah,jika engkau menentukan dia la pasangan ku,akan ku jaga dia..kerana ia merupakan anugerah yang telah kau amanah kan untuk ku..
Me & Him>Amin....  
  Him>i cintakan you,mohon you tetap disisi i tau sayang??
Me>InsyaAllah jika itu sudah tertulis untuk kita...
Begitulah nisa dan harith berbicara,luahkan apa yang patut....
Lepastu,yang paling best..Harith nyanyikan lagu untuk nisa..
sweet tak???tapi tek sersweet kisah percintaan AMIR & TYYRA..
hihihih..
Harith nyanyikan lagu BELAIAN JIWA ...
aish!!tak melting pula nisa kan...Sedap pula tu suara dia..Tapi,kesian dia...Dia batuk-batuk sebenarnya,tapi dia tetap sedaya upaya nak nyanyikan..alolo..sweetnya kau!!hahah..Nisa dahlah mengantuk masa on the phone dengan dia,sampai tertidur nisa dia nyanyi..hahaha...
Selepas dia nyanyi,turn nisa pula nyanyikan untuk dia..Nak tahu nisa nyanyikan lagu apa untuk dia??ha,korang dengarkan lagu blog nisa ni??lagu tu la nisa nyanyiakan untuk dia KU INGIN KAMU ..hahaha..Harith melting...Dia terdiam 10 saat dan dia cakap "TERIMA KASIH SWEETHEART,SEDAP SUARA YOU"
sedap la sangat..suara pun macam katak tengah lapar je..hahaha!!
Nisa dan Harith tidak mengharap setinnggi gunung..Kami hanya menyerahkan segalanya kepada takdir...Biarlah yang menentukan hanyalah Allah s.w.t..Jika sudah tertulis kami bersatu,maka Nasi Minyak akan menanti anda sekalian...InsyaALLAH...
Kami selesa bercinta jarak jauh...Biarlah cinta berlandaskan ajaran Islam..Tiada apa yang hendak dikejarkan,semuanya telah ditentukan oleh Allah s.w.t..Jodoh kita,Rezeki kita,Takdir Kita..Kita hanya perlu berdoa,bertawakal dan mensyukuri dengan apa yang ada...
Jika Allah s.w.t ingin kan perkara itu terjadi,maka jadi lah ia..Kita tidak akan mampu mengubahnya...Hari ini menjadi sejarah,hari esok menjadi misteri untuk kita..Senario apa yang berlaku esok,kita tidak akan tahu....Sentiasalah ingat Allah,kerana mencintai Allah akan kekal abadi...Mencintai manusia hanyalah untuk seketika..Tiada apa yang kekal di dunia ini.......

Akhir kata...

Harith,saya sayang kan awak kerana Agama yang ada dalam diri awak..Saya cintakan awak,kerana Iman yang semakin Menebal dalam jiwa awak...Saya bagi separuh hati saya kepada awak,kerana Keikhlasan yang telah awak buktikan...TAPI,saya minta....Mencintai saya,janganlah melebihi cinta awak kepada Allah s.w.t..Sesungguhnya,cinta awak kepada Allah s.w.t akan menjadi cinta yang kekal abadi di dunia mahupun di akhirat..Pelihara cinta itu,jangan biar hati awak jauh dari dia..Simpanlah dia,peliharalah dia dan Sanjunglah dia di dunia,agar tiada yang berjaya memperlekehkan Nya,iaitu ALLAH S.W.T....
Alahamdulillah...
sekian sahaja dari nisa ye..
tunggu entry yang seterusnya....
Assalamulaikum... :)


      

Random story about me and my ONLY ONE ADIK :)


Bismillah......

Hye semua...
tonight i would like to talk about my random story with my only one adik TYYRA :)
*now playing KU INGIN KAMU* hahahah..

19*08*2012 & 2.45 a.m << tarikh dan masa keramat dimana tyyra sah mmenjadi adik nisa...
bahagia rasanya bila dengan dia...
Lagi 6 hari genap la sebulan dia jadi adik nisa...
sepanjang dia jadi adik nisa,pelbagai dugaan dan rintangan yang kami hadapi...
tapi Alhamdulillah,kami dapat hadapinya dengan matang :)

Awal perkenalan,jujur nisa cakap bahagia je..setiap kali jumpa mesti ketawa...
aishhhh!!comelnya!!hahahah
Tapi,semakin hari semakin keruh pula...
Nisa tahu puncanya kenapa...ianya datang dari kesalahan nisa sendiri..
nak tahu apa salah nisa??
Nisa tak jaga hati adik nisa tu...nisa terlalu care pasal bekas adik angkat nisa sampaikan tyyra terluka pun nisa tak sedar..kejam kan nisa???nisa sering kali mengulangi kesilapan yang sama,tapi tyyra tetap bersabar..sebab kesabaran dia la nisa sayang kan dia sangat-sangat...Tapi alhamdulillah,nisa ubah sedikit demi sedikit..nisa dapat kawal perasaan sayang nisa terhadap bekas adik angkat nisa dan terus menambahkan sayang terhadap tyyra..ye!!nisa dan sayang kan tyyra sepenuh hati nisa..Nisa dah anggap dia macam adik kandung nisa sendiri,tiada lain selain dia :)

Selanjutnya,masa awal dia jadi adik nisa,banyak tomahan yang telah dilemparkan kepada nisa..Tapi,selepas nisa menjelaskan segalanya kepada mereka yang tidak puas hati serta salah faham,Alhamdulillah isu itu telah tamat..Tapi tak tahulah kalau isu iu hanya mati dilaman sosial,belakang kita tak tahu kan??takpalah,biarlah mereka..asalkan mereka tidak mengaibkan nisa dan tyyra itu dah kira bersyukur :)
tiada apa hendak kita takutkan,jika kebenaran akan menang..ceh!!!hahahaha
nisa dah masak dengan mulut orang yang berbisa ni,itu adalah perkara biasa jika mulut manusia tidak bisa tutup dari mengeluarkan kata-kata azimat yang membolehkan datangnya fitnah jika tiada fakta yang benar sebelum membuat andaian :)

Seterusnya,hubungan nisa dengan adik nisa tu,semakin hari semakin rengang.Ya Allah..hari-hari gaduh kot..
Apa nak jadi nisa tak tahu lah...Puncanya pun datang dari nisa...Tak pernah nak memahami apa yang dia rasa...Sentiasa mengeluarkan kata-kata yang membuat hati dia terguris....Jahatkan nisa???tak layak pun jadi akak dia..sebab nisa tak pandai nak hargai dia...Even hati tyyra ni keras,tapi dia tetap memaafkan nisa,even hati dia masih terluka...Nisa menyesal sangat bila buat dia macam tu..Terasa diri ni bodoh sangat tak menghargai kasih sayang dia..MAAFKAN AKAK YE DIK?? :(

Nisa harap sangat dia boleh ingatkan nisa tentang kesilapan nisa dan dia betulkan kesilapan nisa..
Nisa dah tak nak sakit kan hati dia....Tapi nisa hanya manusia biasa yang sentiasa melakukan kesilapan even kesilapan yang sama...Nisa harap sangat dia akan sentiasa ada ketika nisa perlukan dia..Nisa sangat-sangat perlukan dia dalam hidup nisa..

Nisa sering melakukan perkara bodoh,apabila nisa sering kali ingin melepaskan dia pergi atas sebab terlalu mengikut perasaan..Padahal itu bukan la kehandak nisa..Nisa tak boleh kalau dia tak ada,nisa perlukan dia....Tapi setiap kali gaduh,nisa dengan dia mesti buat keputusan yang terburu-buru,padahal ianya bukan kehendak kami :)

Tiada apa yang hendak dikata kan lagi..Cukup sekadar ini sahaja coretan dah luahan nisa kat blog ni..
Ha!!blog ni Tyyra yang hiaskan..Cantik kan??"Terima kasih ye dik"
Nisa harap sangat hubungan nisa dengan dia akan kekal..Nisa dah tak nak kehilangan seorang adik :(



Ya Allah...
kenapa comel sangat kau ni dik???
"I am a leopard and I do eat people..auuwwwwmmm!!!"
hahhaahah!!!


Dear Tyyra....
Akak nak minta maaf dekat tyyra,jika sepanjang tyyra jadi adik akak,tyyra terluka..Akak sayang sangat kat tyyra...Akak tak nak kehilangan tyyra..Tyyra jangan tinggalkan akak tau??Duduk je diam-diam dalam hati akak,jangan keluar-keluar..Sebab kunci hati,akak dah buang dalam Gunung Berapi,so pintu hati akak akan tertutup dan tyyra dah tak boleh keluar lagi,,k merepek kan akak ni??hahhahaha.....Tyyra rindu kan kita macam dulu,sebelum tyyra jadi adik akak??kita happy je time tu,tak gaduh-gaduh..okey,akak akan tunai kan permintaan tyyra tu..Tapi dengan syarat,tyyra kena sentiasa ingat kan akak tentang kesilapan akak...Sama-sama kita ubah ye sayang???sumpah, AKU SAYANG KAU TAKAT SAKARATUL MAUT!!hahaha!!!
JANGAN TINGGALKAN AKU!!! akhir kata Aiissshhhhhhh!!!comelnya!!!hahahahha...

sekian sahaja........
Alahmdulillah......Assalamualaikum :)










Penjelasan tentang Aku dan Tyyra!!


hye gusy!!!apa khabar??semoga semua sihat sahaja..Nisa??nisa bertambah sihat..lol(tak tanya punkan?)
hahahah...okey..sebenarnya nisa ada satu penjelasan hendak dilakukan..
Nampakan tajuk kat atas tu??ha!!ni yang nisa nak angin ni*muka leopard*hahaha..

No la,nisa tak marah pun..Cuma sedih+bengang-gembira= ??? (pandai-pandai korang selesaikan)
hahahah..
okey,kembali serius...Sebenarnya ada salah faham telah belaku...Ada orang salah anggap tentang nisa rapat dengan tyyra ni..
Seperti tertera kat blog nisa,ada gambar tyyra yang bertulis"MY ONLY ADIK TYYRA"
YES!!!dia ADIK ANGKAT nisa yang baru??kenapa??tak puas hati??nak bash nisa??
sila kan!!mulut orang memang kita tak boleh tutup!!!*emo seketika**kembali cool*

okey,nisa sebenarnya dah penat nak dengar dan lihat percakapan yang negative tentang nisa rapat dengan tyyra ni...Nisa terkejut,bila orang yang pernah rapat dengan nisa turut berfikiran negative kat nisa,tak perlu lah nisa mention nama dia...Tidak baik membuka aib orang ;)

DENGAR SINI RAKYAT JELATA YANG BERANGGAPAN SELEKEH!!!!LOL!!

Dimulakan dengan Bismillah ;)

Korang tahu dah kan tyyra tu adik aku???Korang ada masalah ke tentang benda tu??perlu ke korang bash belakang aku???korang tahu cerita sebenar tak??TAK KAN?!!!!!!!!
so,yang mulut tu bijak sangat nak membuat kesimpulan kenapa??kenapa tak tanya aku benda sebenar ek??korang tahu tak,korang bash belakang aku ni,DOSA tahu tak???aku memang tak adalah tahu semua tentang agama..Tapi boleh tak aku mintak tolong sikit??SILA JAGA SELUAR SENDIRI!!!aku tak marah jika korang nak stalker aku,tapi tolonglah JAGA MULUT!!Aku tak nafikan mulut manusia memang tak boleh senyap BERGOSIP!!!tapi tolanglah ea,jangan bijak-bijak buat andaian semua tu..nak tahu cerita sebenar,tanya dua belah pihak..ni tak!!dengar sebelah pihak je..

Okey..Korang tahu kan siapa sebelum ni jadi ADIK ANGKAT aku??AFIQAAHH ABDUL KARIM....
Tapi sekarang ATHIRAH BINTI HUSSEIN...Okey,aku tak sangka benda ni akan jadi isu,sampaikan aku rasa nak hidup sorang-sorang,aku tak selesa bila korang salah faham tentang aku dengan tyyra...
Korang tahu yang tyyra ni BUDAK HOT...Salah ke,haram ke aku rapat dengan dia??ada kacau hidup korang ke???tak kan???

Aku bukan jenis manusia yang tinggalkan orang ni,untuk pergi kat orang tu..BODOH ea???!!
Yes,memang aku yang nak tyyra tu jadi adik aku,tapi bukan atas sebab alasan dia budak hot,femous aku tinggalkan fyka....Bukan aku yang tinggalkan fyka,tapi......Korang fikir la sendiri....Aku malas nak cakap pasal benda ni lagi..BE MATURE WEY!!!

Aku ikhlas kawan dengan tyyra,aku selesa bila dengan dia dan aku bahagia ada adik macam dia..
Bukan sebab dia hot,dia femous aku nak rapat dengan dia..AKU TAK BATAK NAK HOT TU!!!
Aku tak pernah sedikit pun nak tumpang kelebihan dia,nak gunakan kelebihan yang dia ada..Kalau aku nak tumpang hot dia,aku tak perlu nak tunggu 2,3 bulan nak dapatkan hot dia...Dia pun tak pernah nak rasa aku ni tumpang hot dia dan dia tak pernah nak rasa diri dia tu hot(eh,yeka dik???)
Aku TAK ADA ADIK KANDUNG dan dia TAK ADA AKAK KANDUNG,so deal la tu kan??
tak ada salahnya kan???aku kalau ada adik kandung,aku tak perlukan adik angkat ni..Baik aku jaga adik kandung aku tu....

Terus terang aku cakap,benda ni semua bukan dirancang..Aku tak marah korang nak bercakap apa sahaja,itu mulut korang..Tapi tolong la ea,aku merayu ni....TOLONG BERHENTI MEMBUAT ANDAIAN padahal korang tak tahu cerita sebenar dan boleh menlahirkan FITNAH!!

Aku dah malas nak taip panjang-panjang..Aku harap penjelasan aku ni cukup untuk menepis segala anggapan negative korang tu..Terserah koranglah nak membuat apa selepas ni..Aku dah malas nak ambil tahu...AKU MAAFKAN SEGALANYA...Tak guna kita hendak berpecah belah,sedangkan SYAITAN berdancing oppa gangnam style melihat anak adam dan hawa bergaduh....eh!!hahahaa...

Alhamdulillah...
Sekian sahaja penjelasan dari saya.........

#Post ni dituju khas untuk korang(kalau yang terasa tu,memang kau la)






Aiiissshhhh!!Comelnya!! ;)


Untuk dia...Hey!!
hahaha..
Korang apa khabar?Nisa harap korang sihat ye..
Ada sesiapa tak tunggu post terbaru nisa??
hihi..
Nisa ada satu perkara nak share dengan korang semua..
Tentang apa??
Tentang insan yang nisa baru kenal di BURUNG BIRU(TWITTER)
Siapa??


Taaaadaaaa!!!
Korang kenal dia??
Dia budak hot kat twitter...
Nama dia ATHIRAH HUSSIEN a.k.a  LEOPARD @ TYYRA LAMBERT..
Comel kan??
"AIISSHHH!!COMELNYA!!"
hahahaha..

ok,sambung cerita...
Nisa dah lama minat tengok dia...Nisa suka stalker dia..
Setiap kali baca tweet dia,mesti ada tweet yang sedih ;(
Entah kenapa,nisa rasa macam nak jadi orang yang selalu ada untuk dia...
Lalu,nisa mula mention dia,bagi dia semangat apa semua..
Disitu sudah mula nisa ingin rapat dengan dia lagi and kenal dengan dia dengan lebih dekat...
Nisa rasa bahagia bila setiap kali mention...
Nisa terkejut la juga,bila dia mintak no phone nisa..
(lompat-lompat atas katil!!)
Malam tu nisa on the phone dengan dia..
ARRGHH!!!
COMEL sangat suara dia..
AISSSHHH!!!COMELNYA!!
hahaha...
Lama la juga on the phone dengan dia..
Macam-macam kami cerita dan pertama kali dia cerita tentang masalah dia kat nisa..
Nisa turut rasa sedih bila dia cerita tentang masalah dia kat nisa...
Entah kenapa,nisa mula sayang kan dia..
Jangan tanya kenapa!!!!
Sebab nisa sendiri tidak tahu jawapanya..
Semakin hari semakin nisa kenal dia...
Watak dia,perangai dia,hati dia...
Dia SANGAT MANJA orangnya..
MUDAH JATUHKAN AIR MATA dan MUDAH KETAWA..
Dia sangat comel...
Setiap hari memang wajib on the phone dengan dia..
Rindu woo tak on the phone satu hari..
(nampak tak permainan nisa??)
hahaahah

Nisa tak sabar nak jumpa dia nanti..
Nak pergi bazar sama-sama..
Dengan muka tak malu,dia mintak nisa belanja dia..
"Eee..Tak malu ea anak harimau bintang??"
hahahaha..
Alaaa..RM 10 tak habis kalau setakat nak bagi anak harimau bintang ni makan..
Tapi selera dia besar ok..
Nak mertabak la,ayam la,kebab la,nasi ayam la,macam-macam la..
HAHAHA!!
Tak padan dengan badan yang kecik!!
hahaha!!

Tak dapat bayangkan bila kali pertama jumpa anak harimau bintang ni..
Macam-macam perasaan agaknya..
HAHAHA!!
Setiap kali on the phone,mesti ketawa je..
WAJIB k!!!

Nisa harap,dia happy berkawan dengan nisa..
Nisa hadir sebagai kawan untuk mengubat luka di hatinya..
Sesungguhnya,Allah s.w.t memberi sifat penyayang, kepada nisa untuk menyayangi orang lain dan menjadi ikhlas dalam semua perbuatan...
Jika benar,tuhan wujudkan perasaan sayang kepada dia,nisa harap biarlah perasaan itu kekal abadi.
Nisa akan cuba menjadi sahabat yang baik untuk dia..
Senyuman dia,kebahagian dia,kesedihan dia sudah menjadi sebahagian dalam hidup nisa..

Akhir kata..
Nisa tak mengharapkan balasan darinya..Tapi cukup sekadar senyuman yang terukir di bibirnya dan hatinya..


Kepada ATHIRAH HUSSIEN,terima kasih kerana sudi menjadi kawan kepada nisa...Kita cuba ye pelihara persahabatan kita ni..InsyaAllah,jika dizin kan tuhan,persahabatan ini akan kekal bersama berjuta kenangan yang bakal dicipta..SAYANG TYYRA SANGAT-SANGAT!!!MUAAAHHH!!!AISHH!!!COMELNYA!!!
hahahahaha!!!!


Assalamualaikum.......(^_^)






Good Morning guys!!
(dalam keadaan mamai and mengeliat macam ulat)
hahahahha...

Jam menunjukan pukul 4.26 a.m..
awal kan nisa bangun??
sebenarnya....
nisa asyik terjaga je..
i don't no why...
nisa tidur awal la juga semalam...
Sebelum pukul 10 p.m nisa dah tidur......
Selepas tu,nisa terjaga pukul 1.30 a.m,nisa keluar minum air kat dapur,tekak nisa haus sangat masa tu,lepas tu tidur balik...
Benda yang sama terjadi pada pukul 2.30 a.m dan pukul 4 a.m..
Nisa terus malas nak tidur..
Tunggu sampai waktu imsak,siap-siap,terus pergi sekolah..
Tuhan saja yang tahu,betapa penat nya nisa sejak akhir-akhir ni...
Faktor puasa tu satu,ada juga faktor-faktor lain...
Dengan tak sihat nya lagi.....
Aish!!!
nasib badan kan....
tak apa la,InsyaAllah nisa kuat!!!
yeahhh!!!
hhahaahhhahahahh..

Ok la,sekian sahaja dari nisa..
tunggu entry yang seterusnya okey??
tatattittitutut!!!
muaaahhh!!!!!!!!!
Assalamualaikum........;)



Perutusan ^_^




"Ashhaduallahillahhailallah,waash ha duanna Muhammad Rasullah"
ucapan terakhir yang aku harap sempat aku ucapkan..
Aku hidup hanya untuk seketika..
Setiap nyawa akan ditarik jika sudah tiba masanya..
Aku hanya insan yang lurus serta mudah sangat lalai tentang hal duniawi..
Aku juga sering melakukan kesilapan dalam hidup aku..
Jika esok,lusa mahupun yang akan datang,aku pergi 
meninggalkan hal duniawi dan kembali padaNya..
Menjalani hidup di alam baru,iaitu alam akhirat..
Aku tidak tahu dimana tempat aku bila di sana..
Samada di NERAKA JAHANAM @ SYURGA..
Setiap hambaNya ingin masuk kedalam syurga,begitu la aku..
Tapi aku tahu,belum cukup pahala yang aku ada sekarang untuk mendapatkan 
tiket masuk ke dalam syurga yang sesungguhnya sangat indah...


Tapi ada lagi persoalan yang aku sendiri tidak dapat jawab..
apa??
ADAKAH PEMERGIAN AKU AKAN DITANGISI??
aku harap tidak..
sebab??
Aku tidak mahu melihat kesedihan di hari pemergian aku nanti..
Aku tidak akan merasa tenang bila disana nanti...
Aku akan rasa,yang aku dah buat orang yang tangisi pemergian aku TERLUKA..
Rasa bersalah akan menyelubungi roh aku...
Aku tak mampu  nak hapus kan air mata yang gugur dari mata mereka-mereka yang sayang kan aku..

Jika takdir memisah kan aku dari semua orang,
aku harap tiada apa yang aku belum sempat laku kan untuk orang yang aku sayang serta untuk diri aku sendiri..

Hujan yang turun tandanya,aku rindu kalian di dunia..
Angin yang mendayu,merupakan khabar yang aku baik-baik sahaja disana..
Ribut yang kencang,merupakan aku sedang menangis disana...

Tapi...
Adakah aku sanggup hadapi semua ini??
Setelah pelbagai dugaan yang aku tempuhi di dunia ini bersama orang yang aku sayang..
Adakah aku sanggup tinggal kan mereka disini??
Adakah aku mampu melihat mereka berduka??
Adakah aku mampu hadapi takdir yang telah tertulis untuk aku??
Semua persoalan ini akan terjawab bila sudah tiba waktunya..
Aku hanya mampu berdoa dan tawakal takdir yang akan tiba nanti..

Tiada apa yang hendak aku tinggal kan nanti untuk semua orang yang pernah aku serah kan kasih sayang..
cuma,kenangan yang pernah kita cipta ketika bersama..
Aku tak akan pernah padam atau lupa kenagan yang indah mahupun pahit.
Sesungguhnya,hanya itu yang mampu aku simpan..

Maaf kan aku,jika janji yang pernah aku cipta,tidak dapat ditunai kan..
Janji hanya satu kata-kata yang dikeluar kan oleh mulut..
Tapi adakah setiap janji kita akan ditepati??
Adakah hati kita pun janji bersama??
Tidak semua janji akan ditunaikan..
Kerana,kita hanya manusia yang tak pernah sempurna RASUL..
>_<

Namum hati tak pernah mampu melepaskan insan yang pernah aku sayang..
Bukan aku tidak mampu hidup tanpa mereka..
Tetapi,aku hanya lemah tanpa mereka
dan aku tidak boleh hidup tanpa ALLAH s.w.t..

Jika ditanya,ada apa dengan SAYANG??
aku hanya menjawab..
SAYANG mampu mengajar kita untuk menghargai insan yang wujud dalam hidup kita..
SAYANG juga,mampu menguatkan hati kita untuk tetap kukuh ikhlas dalam setiap perbuatan..
SAYANG juga,mampu melihat,mengenal betapa kita hargai setiap hubungan yang terjalin..
SAYANG juga,boleh mewujudkan perassan CINTA kepada  ALLAH s.w.t dan bakal pasangan kita..
SAYANG juga,dapat mengajar kita erti persahabatan....
SAYANG juga,mampu membutakan hati kita..
(^_^)

Akhir kata..
Maaf kan segala kesalahan yang pernah aku lakukan
di dunia ini,dan terima kasih untuk semua nya....

ASSALAMUALAIKUM DUNIA...
(^_^)





 
Thank you.