tak semua cerita aku boleh cerita..


to all my friend...
terutama geng PTS
sorry la,bukan aku tak nak cerita kat korang
pasal aku putus dengan dia..
aku tahu korang amek berat pasal aku,
tapi
aku cuma tak nak ingat benda macam tu..
aku nak fokus pada exam aku je..
bila aku dah bersedia,aku akan cerita juga...

kalau tak reti sabor,baca jewla blog aku....
jangan la marah aku...
cuma aku tak bersedia lagi..
setiap kali aku cerita,100% air mata aku akan mengalir..
korang nak tolong lap kan ke??
kalau banjir macam mana???
korang ada sampan???
tak ada kan??
so,bagi aku masa,then bila aku dah kuat aku akan cerita kat korang..
aku tak nak hidup aku penuh dengan air mata..
bila dengan korang aku just harap korang boleh bagi aku gembira..
yes!!!aku memang dapat lupa kan dia bila dengan korang..
so buat masa ni jangan tanya kenapa ok??
nati angin aku berubah,korang nak pujuk..
lagi korang pujuk lagi meleleh air mata aku...
hahaha..

kesimpulan nya,tunggu,tunggu dan terus menunggu cerita hot aku..
hahha..
aku hargai perhatian korang k....
cuma aku mintak masa je......
chill!!!!




Pemergian yang menyakit kan..


hai....
lama kan dah tak update blog...
sorry la,nisa tengah exam ni...
SPM kot...
takut...
hihihhihihihihi..

nisa nak share something kat u all..
nisa sebenarnya tak ada hati kat lelaki..
nisa bukan lesbian ok!!!

ceritanya bermula dari sini...
kisah cinta pertama nisa...
nisa bercinta dengan FAIZUL tapi..........
dia dah tak ada lagi..
T_T

hmm..
nisa dengan faizul 4 tahun bercinta..
memang jarang mesej,
sebab dia duduk asrama...
nisa sayang sangat kat dia tu..
hati nisa semua nisa bagi dia..
sampai nisa sanggup tolak cinta orang lain...
hahaha..
sayang punya pasal kan??

faizul ni baik,kaya,pandai orang nya..
tapi nisa bukan nak harta dia pun,
nisa cuma nk cinta dia..
setiap kali nisa ada masalah,nisa akan teringat kat dia..
entah la,tenang bila teringat kan dia..

tiba2,pada satu hari tu,nisa diberitahu oleh sepupu dia yang arwah faizul
ada sakit...penyakit yang telah meragut nyawa dia...
arwah sakit BARAH OTAK!!
Nisa memang tak boleh terima semua tu..
sakit sangat bila dengar berita tu....
rupa2 nya dia sembunyi kan penyakit dia dari nisa,keluarga dia selama setahun..
alasan nya,arwah tak nak risau kan kami....
dan arwah ada bagitahu yang dia hanya mampu hidup selama 8BULAN..
hmmmm
lagi sedih nisa dengar...
padahal nisa tunggu dia 4 tahun..

nisa tak tahu nak bua apa,nisa hanya mampu berdoa agar tuhan tidak ambil dia dari nisa..
arwah ada mintak nisa tinggal kan dia,tapi nisa tak boleh...
nisa terlalu sayang kan dia..
nisa takan tinggal kan dia sampai hujung nyawa dia...
arwah ada buat rawatan kat Paris..
dan hospital kat sana juga tak boleh nak buat apa..
hmm

selepas balik dari Paris,sakit dia semakin parah...
sepanjang hayat dia hanya terlantar di katil hospital..
arwah koma..
nisa sedih sangat tengok keadaan dia..

pada satu hari tu,dia tersedar dari koma...
time tu nisa tak ada dengan dia,nisa balik kampung..
masa kat kampung tu risau memikir kan keadaan dia..
dia call nisa,tapi nisa tak angkat pun,sebab nisa sebuk tolong atuk masak..
bila nisa call balik dia tak angkat..
tak apa la,nisa just pikir positif..
mungkin arwah nak berihat...

tak lama kemudian,nisa dapat call dari mama arwah..
dia cakap arwah dah nazak,
dan dia mintak nisa datang hospital....
nasib baik kampung tak jauh dari hospital..
cuma mengambil 30 minit untuk sampai..
nisa mintak kebenaran dari mama,untuk pergi menjenguk arwah kat hospital...
time tu nisa dah tak tentu arah..
dalam kepala hanya ada arwah je...
bila nisa sampai kat hospital,nisa tengok mama arwah dah nangis2 kat luar bilik.
lagi la nisa takut...
nisa tengok dokter dan jururawat ada dalam bilik ICU arwah..
nisa tanya mama,apa yang berlaku sebenarnya..
mama cakap,arwah menjerit sambil memegang kepala...
ya ALLAH...
semakin parah penyakit arwah..
time tu nisa dah pasrah...
lebih baik arwah pergi,daripada nisa tengok dia terseksa menahan sakit..

akhir nya,dia pergi tinggal kan nisa..
dokter tak dapat selamat kan lagi.....
nisa terus menangis di dakapan mama arwah...

KENAPA SAYANG PERGI DULU??
KENAPA SAYANG TINGGAL KAN NISA??
SAMPAI HATI SAYANG...
SELEPAS APA YANG NISA BERI,PENGORBANAN NISA,SAYANG TINGGAL KAN NISA MACAM TU JE..
SAYANG KEJAM!!!!!
PEMERGIAN SAYANG AMAT MEMEDIH KAN HATI NISA...
NISA NAK SAYANG BALIK..
NISA TAK NAK LELAKI LAIN....

hmmm..
itu hanya luahan hati nisa,bila dia tiada..
sebab tu la,nisa tak boleh terima lelaki lain...
nisa dah cuba terima lelaki lain dalam hidup nisa,tapi nisa tak boleh..
hubungan nisa dengan harith pun hanya bertahan setahun dua bulan..
nisa tak mampu terima lelaki lain...
arwah masih segar dalam hati nisa,meskipun dia tiada lagi di dunia...

he still in my heart until i can see him at paradise...
insyaallah...

SEMOGA ROH FAIZUL DICUCURI RAHMAT..







Hallo u all..
macam mana korang hadapi hari semalam??
mesti ada kisah suka,duka kan??

nisa nak cerita sesuatu apa yang berlaku dalam hidup nisa
pada hari semalam..
bagi nisa benda ni agak sensatif untuk nisa..

ok,korang semua tahu kan,nisa ada teman lelaki..
korang ada baca kan PAGE MY HONEY???
xap la kalau korang tak baca lagi...
hmm..
sebenar nya,nisa dah PUTUS dengan dia..
sedih sangat..T-T
malam semalam nisa putus dengan dia...
nisa dengan dia dah setahun lebih..
tapi tak tahu la kenapa hati nisa macam
dah tak ada apa2 perasaan kat dia...
bukan sebab ada kehadiran orang ketiga....
sejak akhir2 ni,asyk nak gadoh je dengan dia 2,,,
nisa tension la,nisa tengah exam,dia pon tengah exam..
so,patut nya dy fokus jela pada exam dia..
ni x,dah la jarang mesej,bila mesej mula la nak carik pasal..
nisa tak salah kan dia 100%,nisa akui,nisa pun banyak buat salah dengan dia...
hmmm

bukan nisa tak sayang kan dia,nisa sayang sangat..
tapi,tak kan la kerana sayang dan cinta,hati nisa terus disakiti..
nisa tak nak la jadik hamba abdi cinta..
perjalanan hidup nisa masih panjang lagi....
hmm

akhir nya,malam semalam nisa bagi mesej..
nisa cakap nisa nak putus...
alasan nya,nisa nak habis kan SPM nisa dulu...
serta,nisa mintak dia fokus pada final exam dia...
nisa macam tak sampai hati nak bagithu dia sebab sebenar nisa nak putus dengan dia 2..
nisa masih sayang kat dia lagi..
entah la,nisa sendiri tak pasti dengan keputusan nisa buat..

nisa ada cakap dengan dia,kalau ada jodoh tak kemana pun hubungan kita...
cinta macam mna pun kita kat dia,kalau itu bukan jodoh kita,kita tak boleh buat apa2..
sebab 2 la kita hanya mampu merancang yang menentukan adalah TUHAN...

nisa tahu dia tak boleh terima semua 2...
tapi,nisa perlu masa nak kenal erti cinta sebenar nya..
nisa dah penat nak bercinta,jika kita xmerasa cinta dia,xad guna kita bercinta dengan dia...
hmm..

dia nangis bila nisa mintak putus dengan dia.....
nisa rasa macam nisa ni kejam sangat buat dia macam 2..
tapi,nisa tak tahu nak buat apa lagi..
nisa dah cuba pertahan kan hubungan kami,tapi macam dah tak boleh..
hmm...
entahla...
nisa hanya mampu berdoa..
kalau dia jodoh nisa,nisa terima takdir..
tapi klau bukan jodoh nisa dengan dia,nisa doa kan kebahagian dy..
nisa tahu,dia boleh dapat lebih baik dari nisa..
nisa tetap doa kan dia...

NISA TETAP SAYANG KAN HARITH..

ok la,itu je nisa nak kongsi kat korang...
thanx la sebab sudi membaca..

k,tata...





Hai korang...
apa khabar??
harap sihat la??
cuti sekolah dah bermula kan??
best nya dah cuti..
mesti ramai buat kerja sambilan pada cuti kali ni..
huhuh...
untung la kan dapat cuti...
nisa tak cuti pon..
al maklum la kan,sedang berjuang kat dewan untuk menghadapi SPM...

cakap pasal SPM nisa ada nak share la sikit,macam mna keadaan nisa 
sepanjang hadapi SPM nie..

HARI PERTAMA>>kertas BM1,2 dan PSV1..
agak susah jugak la..tangan pun sakit tahap gaban..
pada masa yang sama,nisa gelabah bila last minute IC tiba2 hilang!!!
ya ALLAH,time 2 memang panik gila..
nasib baik la ada bawak pengesahan pengenalan diri yang ada dalam jadual peperiksaan..
padahal borang 2 nisa tak isi lagi..
apalagi,dalm dewan mintak pen kat kawan,cepat2 isi..
masa pengawas nak periksa ic kitaorang,nisa cuak jugak la...
takut tak lepas..
HUH!!!
alhamdulullah,nasib baik lepas..
baru la tenang jawap soalan 2..
lepas exam 2,nisa terus carik kat dalam beg,rupa2 nya terselit kat dalam kertas memo..
padahal nisa dah carik kat kertas 2 banyak kali,tapi tak jumpa...
saja je nak menguji nisa..
aish!!!

start hari 2 la nisa dah siap kan awal2 benda2 penting sebelum masok dewan..
hope korang jangan macam nisa tau...
CUAI!!!
hihihihihhihihihii

ok la,ni je nisa nak share kan..
korang doa kan kejayaan nisa tau...
doa korang semua nisa harap kan...

ok,daaa....


Kau tetap sahabat aku..

  

hai korang.....
rindu pulak nak update blog...
nak luah kan sesuatu kat sini....
boleh kan???

nisa ni macam2 masalh nisa hadapi,pasal kawan la terutamanya..
nisa lebih penting kawan dari BF..
entah la setengah orang BF/GF penting..
tapi ingat la belum tentu dia hidup dengan kita selma nya..
nisa bukan sapa2 nak halang kita untuk bercouple2 nie..
nisa sendiri pon couple...
tapi kalau couple jangan sampai kawan kita lupa kan..
tak bagus 2...
 
sebagai contoh la kan
nisa ada seorang kawan..
kesian dia...
dia ada BF..
dia cakap KAWAN lebih penting dari BF..
pada 1 hari tu BF dia ada send mesej kat nisa..
"KO XPAYAH RAPAT DENGAN DIA LAGI,AKU XSUKA"
what?!!
nisa bengan tol!!!
tapi bila BF dia halang untuk berkawan dengan nisa,dia tetap nak backup nisa..
tapi pada masa yang sama dia sayang kat BF dia 2...
nisa pon rasa serba salah dengan dia..
nisa tak nak jadik punca pergaduhan dia dengan BF dia 2...
dua2 kawan nisa..
dua2 nisa sayang...
nisa pon dengar la apa yang BF dia cakap kan..
buat masa ni,nisa tak kan rapat dengan dia lagi..
nisa pon tak nak benda nie terjadik.
tapi nk buat macam mana..
nisa lebih penting kan kebahagian orang lain dari diri nisa sendiri..
entah la,sifat nisa semula jadi...
walaupun di saat nisa mula nak berbaik dengan BF dia 2,boleh pulak dia mintak macam 2 kat nisa..
sabar jela dalam hati..
tak apa la...
kalau itu boleh bahagia kan dia,nisa dengar je..
nisa pon tak nak bagi tekanan kat kawan nisa ni..
sayang tahu x nisa kat dia..
 
ok la,tangan dah penat la taip..
itu jela nisa nak luah kan...
sekarang nie blogger la tempat nisa mengadu..
hihiihih..

eh,kejap...nak taip 1 ayat untuk mereka berdua..



KAU TETAP SAHABAT AKU!!
<3

TAK ADA TAJUK...HAHAHA

Assalamualikum...
hai....
lama dah tak update blog....
banyak cerita nisa nak cerita kat sini....
pasal apa ye???
mula-mula nisa nak cerita pasal apa yang berlaku dengan nisa dan kawan-kawan..

KAWAN????
apa erti persahabatan yew???
apa yang nisa nak cerita ni ialah kesan atau pengajaran apabila kita berkawan...

nisa ada ramai kawan dan tak semua nya nisa rapat...
bukan sengang nisa nak rapat dengan orang..
bukan sombong,tapi hati-hati..
manusai akhir  zaman nie macam-macam ragam....

ok,nisa nak cerita tentang seorang kawan nisa nie..dia lelaki...tak perlu la kot mention nama dia kat sini..
nisa rapat dengan dia(dulu la sekarang dh tak)
apa pun masalah dia,dia akan cerita kat nisa...
pasal awk dia,adik dia dan lain-lain la..
nisa pon rapat jugak dengan awek dia  just skrang dah tak kot..
malas nak pikir...

pada satu hari itu,nisa dengan pendek akal,boleh maki kawan nisa itu kat FACEBOOK...
nak tahu tak kenapa nisa berani nak maki dia???
nisa pun tak tahu la kenapa..
gila kot..
hahahahahaah
tak adalah,nisa bukan maki dia suka-suka tapi ada sebab...
nisa maki dia sebab nisa GERAM dengan perangai dia yang 
suka main kan perasaan WANITA!!!!!
eee..tolong la..
ingat kau 2.......errkkk!!!!
sabar nisa!!!
sambung balik...

sejak nisa maki dia 2,mula la pergadohan kami berdua....
pada masa yang sama dia gaduh dengan awek dia..
then dyorang PUTUS...
nisa terkejut dengan keputusan awek dia 2..
paling mnyakitkan hti dan nisa tak boleh terima,bila kawan nisa 2 salah kan nisa..
dia cakap nisa punca dyorang putus..
WHAT!!!!
ASAL KAU NAK SALAH KAN AKU,TENGOK SENDIRI PERANGAI KAU!!!
sabor jewla...
walaupun nisa marah dan benci kat dia,nisa tetap tolong dia untuk perbaiki hubungan mereka..
nisa sayang MEREKA BERDUA!!!
hmm
sedih tahu tak bila jadik macam nie...
sambung balik..
nisa bawak awk dia jumpa dengan kawan nisa 2,untuk selesai kan salah faham 2..
sebab nisa yakin diaorang boleh bersatu kembali..
selepas dekat sejam lebih nisa tunggu macam orang pandai,
akhir nya BERSATU kembali mereka..
alhamdulillah....suka nisa tengok diaorang....
KORANG,JANGAN GADUH2 LAGI TAU??NISA TAK NAK DENGAR PERKATAAN PUTUS 2 LAGI.....
nisa sentiasa doa kan kebahagian korang...

hal dyorang dah selesai,sekarang aku dengan dia je tak selesai lagi...
adohai,sakit kepala bila memikirnya...
selepas jumpa dengan awek dia,bukan nak berterima kasih,HARAM!!!
susah sangat ke nak cakap TERIMA KASIH???
hmm..tak apala nisa tolong bukan untuk mintak balsan..
kat sekolah nisa dah tak nak tnngok langsong muka dia
ntah la,hanya tuhan je tahu apa nisa rasa..
tapi jauh di sudut hati nisa,nisa masih anggap dia kawan..
tapi EGO masing2 tinggi gila...
masing2 tak nak mengalh..
hm...
entahla...

makin hari semakin meluat nisa tengok perngai dia..
AGAK2 AR BRO,WA TAK ADA KURANG AJAR DENGAN LU,PEHAL LU MAU KURANG AJAR DENGAN WA!!!!
sabar jela....
siapa je yang tak sayang kawan.
nisa sayang dia tu,tapi..
ya ALLAH...
tak tahu la nak cakap apa kat dia..
hati masih sakit...
hmm..

sekarang nisa ada masalh dengan awek dia pulak.
adohai!!!
lepas satu2 la..
macam nie cerita nya,nisa suruh dy buat sesuatu,then dy dh buat..
lepas 2 nisa ada cakap yang buat hati dia sakit..
ya ALLAH sayang...
nisa bukan bermaksud nak sakit kan hati kamu..
nisa bukan tak hormat kamu..
tolong la jangan salah faham dengan nisa...
SEDIH tahu tak??!!
nisa mintak maaf..nisa tak niat nak cakap macam 2..
betol la kata pakwe kamu,kamu tak kenal lagi siapa ANISAH SULAIMAN..
sekarang kamu dah tahu kan,so kamu nilai la..
nisa tak harap apa2 dari kamu..
kalau masih nak berkawan,nisa tak kisah..
tapi kalau tak,nisa tak kisah jugak...
apa yang nisa boleh cakap,nisa tetap HAPPY dapat kenal kamu..
dan nisa sayang kan kamu sangat2..
apa2 pun,nisa hargai apa kamu buat untuk nisa..
hmmm


nisa tak tahu la apa silap nya..
apa yang nisa buat salah kat mata diaorang..
argh!!!kisah pulak aku!!!
dah la nisa jadik kan semua nie pengajaran..
jangan di pikir kan lagi...
SPM menanti..lepas SPM nisa akan pergi jauh dari dyorang semua..
dah penat nak jaga hati semua orang..
bawa diri,mula kan kehidupan dengan orang baru..
jadik kan benda yang berlaku sebagai kenangan dan dugaan..

lagi satu,nisa dah BLOCK FACEBOOK nisa..
entah la...
facebook boleh buat gadoh la..
mungkin nisa main facebook lagi lepas SPM,tengok la keadaan..

apa2 pun...

NISA SAYANG KORANG BERDUA!!!!

I LOVE YOU!!

Assalamualaikum u all..
nisa nk kongsi sesuatu kat korang..
huhuhu

Hari ini 17.9.2011 genap setahun nisa dengan harith(boy nisa la)
huhu..
syukur alhamdulillah kami dapat pertahan relationshp ni..
tp semalam kelakar la..
nisa konon nya nak merajok dengan dia tapi tak boleh pulak....
pandai pulak dia pujok nisa dengan lawak jenaka dia tu...
hahahha..

akhir sekali cakap macam biasa,walaupon mula2 tu dingin jugak perbualan kami..
lepas dy berjaya pujok,semua nya jadik macam biasa...

ha!!!
korang tahu selama kitaorg couple nie kami tak ada nama pangilan macam pasangan lain..
macam PAPA MAMA,B,HONEY dan lain2 la..
kitaorang just panggil nama jew...
korang percaya??
sebab dy ckp xsuka sangat panggilan2 couple nie..
macam pelik jew kan??
aish!!pakwe sapa la 2...
tapi semua tu berubah..tiba2 je nk tukar panggilan...
hamek ko kena perli dengan nisa!!
hahahah...

tercipta la nama HONEY & BABY(B)
erkkk...geli la pulak...

masa nk mula kan perkataan tu agak geli la jugak..asal sebot je mesti nk ketawa..
hahahahaha..
tak apa la slow2...mana boleh laju2...
huhuuhhu...

nisa harap,hubungan ni berkekalan..
kalau ada jodoh ada la,klau tak ada itu dah takdir..
tawakal sahaja..
apa2 pon i want to say for him 


I LOVE YOU SO MUCH!!!


mengambil kesempatan!!!!

Mengambil kesempatan???
ermm...
nisa nk kongsi kat u all la about tajuk besar kat atas tu...
huhu

Kenapa ek sesetengah orang suka ambil kesempatan ke atas kbekan orang lain???
WHY!!!!??
ayoyoyoy.......tak faham la orang macam ni...
bagus sangat ke kena kan orang tu??
bukan nak kata diri nisa nie baik sangat,akan tetapi kenapa wujud manusai macam tu??
kan menyakit kan hati..
adohai....
benci la orang macam tu kan??
agak nya tak ad benda lain agak nya nak buat...
kalau nak mintak tolong sekalipun tak payah la nak menipu....
kan macam 'S' jadik nya...
ayoyoyo....

kepada mereka2 yang macam suka2 ambil kesempatan tu bawak2 bertaubat la..
ingat la kita semua ni manusia hujung zaman....
sebelum malaikat maut mejemput mu,bertaubat la kamu....
.huhuhuh..


THE END.....

Cik Cute Niesa...

TISHAH YUSOF!!!

Nampak x gambar kat atas tu??
ha,dy nie kawan baru nisa..
comel kan???
nisa gelar dia CIK CUTE..hahhahah
tak sampy beberapa hari kitaorang dah rapat..
maybe sebagai peganti si dia..huhu
dia nie simple jew orang nya...
paling nisa suka tentang dy,dy pnya gigi n senyuman dy..hahaha
COMEL!!!!!
nisa kenal dia dari yushamizan...
selalu jugak la yus cerita tentang dy,tp time tu nisa xmek tahu sngat,al maklum la tak kenal sangat...
lepas beberapa hari baru la kenal..tkar2 no,chat kat FB..
then keluar sama2..best la mula2 kenal dia..
tp bila first time jumpa agak malu2 sikit,tp lepas dah selalu jumpa,semua nya baik2 je..
sekarang tugas nisa ambil dia kat sek...
kesian dia,balik jalan kaki....nisa xsanggop tengok dy jalan kaki..
dh la panas,dh hitam dh dy..hahahaha...
nisa suka dengar dia cerita about personal la..
nisa pon sama..
senang cerita kitaorang suka luah kan masalah masing2...
huhuhuh....
last sekali,i want to say......

hope persahabatan kita kekal sampy akhir hayat nisa..
AMIN...
SAYA SAYANG KAMU CIK TISHAH YUSOF!!!

kenapa jdk macam nie kawan2????

Asslamualaikum korang semua...
lama kan nisa xupdate blog??
a'ah lama..
jwp sndri plk
hahahahah.
nisa ada nk share sesuatu kt korang semua...
nisa dh lama pndam semua.dh sampai masa nisa nk cerita kt u all semua..
ABOUT MY FRIEND..
hmm..
mula2 nisa nak bagitahu kat diaorang...
yang nisa RINDU saat2 macam dulu...
T_T(sedih sngat)
korang ada kawan kan???
apa perasaan korang kalau kawan2 korang
BERGADUH??

ok,sambung balik....
hubungan kitaorang rapat sangat masa form4,dah macam famly..
gelak tawa sama2,kongsi masalah,kalau ada yang merajuk ramai2 yang pujok.....
TAPI....
semua berubah dalam sekelip mata saja..
yang rapat,mnjadik jurang,main tarik2 muka dan macam2 la
termasuk sampai sanggup block2 dalam Facebook..
YA ALLAH TUHAN KU....
 nisa tertekan dengan keadaan macam ni....
serba salah jadik nya...
rapat dengan orang 2,yg nie terasa...
bila nisa cuba nak baik kan keadaan,masing2 ego tinggi..
hmm..
''to all my friend,don't be like that....
aq dah xsanggop nak macam ni..kita masing dah besar kan??
korang xkan xrindu saat2 terindah kita dahulu???
tolong la...berbaik la semula sebelum aq xsempat melihat korang semua lagi..
sedih tahu x tengok korang mcm nie semua..
sampai bila nk macam ni???
tolong la buang ego masing2...
xad faedah semua 2...
semua ni hanya salah faham dan ego masing yang xnk mengalah...
tolong la,jangan disebab kan benda kecik,putos tali persahabatan kita semua...
aku dengan rendah diri MERAYU  kat korang semua...
berbaik la semula...;((((((((''

Hmm...
itu la nisa nk share kat u all..
korang mesti sedih kan klau kawan2 yang kita sayang macam 2???
hmm
nisa hanya mampu melihat dan hanya mampu bersedih...
T-T


AKU RINDU SEMUA ITU!!!!!





sakitnya cinta..



CINTA
ada apa dengan cinta sebenar nya????
apa makna cinta??
apa penting nya cinta untuk kita??

gembira apabila cinta itu mekar berbunga,SI DIA gembira,sehingga sanggup membuat apa saja untuk sang kekasih...Akan tetapi,apabila cinta itu layu
membuat SI DIA merindu,merana,kecewa...
ya ALLAH...masa itu la SI DIA,
merasa kesepian,kesunyian,merana dan kecewa..
sakit rasanya hti apabila di kecewa sang kekasih
 SI DIA.

Pada hari di kecewa kan,orang sekeliling memberi kata-kata semangat,dah nasihat..
tetapi SI DIA
tidak boleh menerima kenyataan itu....
pada masa itu,tidak boleh memikir yang terbaik untuk diri nya..
dy tetap mahu menunggu sang kekasih..

Kuat nya kuasa CINTA,sehingga membuat kita buta....
CINTA itu memberi kita kebahagiaan malah memberi kedukaan..
sampai bila kita nak mati kerana CINTA???
biar la CINTA itu datang dengan sendiri nya,bukan mencari CINTA..
kerana,jodoh sudah ditentu kan oleh NYA..
KITA HANYA MENANTI DAN TERUS MENANTI..


THE END....

Kekeliruan yang amat keliru...

 
Assalamualaikum pengikut nisa...
kalau la ada pengikut...
hahhahaah..
korang nampak tak gambar yg kat ats 2???
agak-agak korang la,siapakah gerangan tuan hamba itu????
jeng3!!!!!
hahahahahahahahaha..

MUHAMAD RAFIT@APIT..
itulah nama si dia..
tapi,apa pulak hubungn dia dengan nisa????
uhhuuhh..
nisa sendiri tak tahu apa status nisa dengan dia....
nak kata pakwe pon x,abang angkat pon mcm x..
pada masa yang sama korang tahu kan nisa dah ada yang punya..
hmm...
ini la membuat nisa keliru tentang status nisa......
hubungan kami dah macam KEKASIH...
boleh dikata kan setiap hari dia sentiasa dekat dengan nisa..
bulan pose nie lagi lah...
banyak kali buka dekat rumah nisa...
mama dan abah nisa tak kisah
dan kadang-kadang tu,diorang selalu usik nisa dan si dia..
segan silu jadik nya kami....
tapi,mama dan abah tahu nisa sudah ada kekasih...
entah la..
mungkin mama abah sudah lama kenal dengan si dia ni...
sebelum ni,nisa dengan si dia pernah terpisah seketika
oleh sebab faktor-faktor tertentu..
berpisah sebab si dia rupanya sudah berpunya,tanpa
pengetahuan nisa..
nisa membuat keputusan untuk mengundur kan diri
dan merela kan dia dengan wanita yang telah 
berjaya menambat hati si dia..
tetapi,dia tidak rela meniggal kan aku.
dia tak nak kehilangan aku..
tapi,aku tidak ingin memadu kasih dengan pakwe orang..
so,berakhr la hubungan kami pada masa tu....

setahun kemudian,si dia tiba-tiba muncul dalam hidup nisa..
kembali dengan harapan bahawa nisa akan terima dia dalam hidup nisa..
tetapi pada masa tu nisa tak terima dia....
selepas dia merayu,dan pelbagai cara dia buat,supaya nisa memaafkan dia
sekaligus terima dia dalam hidup nisa....
jujur nisa kata kan,sesungguh nya nisa amat merindukan
gelak tawa dia,senyuman dia,suara dia,jenaka dia ketika setahun kami berpisah...
selepas beberapa hari nisa terima dia dalam hidup nisa
hubungan kami berjalan macam dahulu..
gembira rasa hati....
tapi pada masa yang sma serba salah jadik nya terhadap kekasih nisa..
hmm...
apa haruskah nisa berterus terang???atau berdiam diri???
argh!!!!
keliru.....

Pada satu hari tu kat tanjung mas si dia ada melamar nisa untuk jadik pasangn hidup dia...
oh shack!!!!!
terkejut nisa.......
nak tahu ayat-ayat dia ketika melamar nisa????

 SI DIA: nisa,pit ada benda nak bagitahu kat syg
 NISA: apa dia???nampak serius je pit ni..
 SI DIA: errr....I LOVE YOU  SAYANG...(dengan wajah yang agak ikhlas la)
 NISA: ha???ngada2 jewla pit ni...sepak karang..
 SI DIA: nisa..pit serius nie....pit tak main2 ok....(muka yang sangt serius) 
 NISA:hmm..kenapa tiba2 ni???      
 SI DIA: hmm..entah la..pit dah lama tggu saat2 ni...pit nak nisa jdk teman hidup 
              pit....
 NISA: pit,benda mcm nie jangn buat main2 tahu x???pit sendri tahu nisa dah 
            ada yang punya..kita hanya teman tapi mesra...tak lebih daripd tu...
 SI DIA: tapi,pit terlalu syang kan nisa...pit xnk kehilangn nisa lagi...pit nak tebus kesalahn pit kat nisa.
 NISA:pit xperlu melamar nisa,semata2 nak tebus,
           kesalahan pit...nisa dah maaf kan pit..
           tolong la jangan macm nie.................
           biar la hubungan kita macm nie jew....
           nisa xnk bg harapan pape pon kat pit..
           tolong la.....jangan harap pape dari nisa.
           nisa tak nak kecewa kan pit..................
  SI DIA:hmmm..tapi nisa..hmm..xap la..pit faham...pit tetap akan tunggu nisa sampy 
              bila2...itu janji pit pada nisa........
NISA:hmm...tak payah tggu nisa,kalau  pit dah jmpa
           pasangan yg sesuai pit tros kan...jangn 
            tggu nisa yg xpasti lagi jadik teman hidup
            pit...nisa hrap pit jmpa pasangn hidup.....
SI DIA:tidak nisa,pit akan tggu nisa..pit akan tggu nisa.
NISA:hmm..nisa rasa pit tak kan dapat tggu nisa........
SI DIA:kenapa pulak???nisa takan tggl kan pit kan???
NISA:hmm....xad pape la lupa kan..pit jom balik??nisa
           tak sedap badan la...sejuk rasa nya.........
SI DIA:nisa demam ke??(letak kan tngan dy kt dahi nisa)
            panasnya bdan nisa..nah pkai sweater pit ni
            dah,jom balik...balik nanti jangn lupa mkn ubat.
             tak makan siap nisa!!!!AMARAN ni tau.....
NISA:hahaha..yela pit...membebel je...tampo krang nak??
SI DIA:aish!!!xpadan dgn demam...sempat lagi nak tampo
             pit yew???hahahahaahhaah......................
NISA:hahahhahaha..x3..grau jewla....dh la jom la balik......
SI DIA:yew2...jom3...karang selsema pulak dia................

hahahahahh...
selepas kejadian pada malm tu..
hubungan kami berjalan mcm biasa..
no couple2..just friend jew...
teman tapi mesra.....
nisa syg dia tak lebih sebagai seorang kawan..tp,dia amat bermakna dalam hidup nisa..
tapi dalam hati nisa tetap HARITH...
kawan biar beribu kekasih biar la SATU....
ok,itu jewla serba sedikit pasal si dia...

hope enjoy baca k......

ASSALAMUALAIKUM......

Sweet Memory.........

ASSALAMUALAIKUM semua....
selamat menyambut bulan ramadhan yew..
lama dh tak update blog..
sory la kepada yang menuggu cerita bru nisa...
Perasan jew kn nisa nie???
hahahah..
ok,kali ni nisa ada cerita nak share kat korang...
dengar ye....

Pada 29.7.2011-30.7.2011
nisa spend time dengan kawan2...
kitaorang pergi kareoke and buat BBQ..
memang best gila..
tak pernah segembira ini......
lalalalallalalalal....
hhahahaahha...

Kitaorg kareoke kat MYBOX.....
memang best la..
memekak sesukahati kitaorang..
snap pic sana sini....
thanx la pada nike sebab hulur2 duit..
hahahahaha....
syg ko lebih!!!!!
huhuhu..
selepas pergi memekak,kitaorg pun pergi beli barang untuk buat BBQ....
kono2 nya nak beli kat ASTAKA,tapi memandang kan hari dah nak petang
and jalan pun dah sesak,macam kambing terlepas dari kandang....
hahahha
so kitaorang tukar plan,beli je kat econsave.....
jimat pulak tu...hahaahah


Pada kesokan harinya,kitaorang jalan kan aktiviti kitaorg seterusnya..
BBQ TIME!!!!
huhuuh...
kitaorang buat kat rumah yus je.....
biasanya BBQ buat time malam,tapi kitaorg buat undang2 sendri,buat petang..
hahahaha..
tapi tetap best gila..
yang buat rempah yus,nisa dan  kawan2 yang lain tolong makan je...
hihihih..
tak ada la,kitaorang tolong apa yang patut je....
masa tengah siap2 kan apa yang patut..
nike ada bawak camera nikon dia..
apa lagi,snap picture la nisa n kawan2 yang lain..
hahaha..
gembira rasa hati bila gambar ada dalam camera mahal...
hahahaha..
sengal!!!!

kita teruskan lagi..
lepas siap semua benda,masa untuk membakar ayam,udang,sotong dan lain2..
time bakar tu,memang makan asap gila2!!!!
pedih mata tahu!!!!
hahahaahhaha..
akhirnya,masak jugak....
berbaloi la makan asap...
sedap gila makanan2 yang kitaorang bakar..
nyam3!!!!
hahahaa....

then,nisa dan kawan2 pun melantak gila2.....
tak silap nisa....nisa makan 5 ketul ayam dalam 1 masa..
eee,terok kan nisa nie??
mana tak nya gemuk..
hahahaha...
tak apa la,bukan selalu pun dapat makan mcm tu...
huhuhuh..
bulan pose nie,kurus balik...
hahaaha..

lepas makan,nisa dan kawan2 pun snap picture banyak2...
nak tengok picture nya???
tadaaaa!!!!!



muka iwan yang menyirap!!!!haahha


makan asap!!!
huhu


dunia kami...
hiihi


Nyam3!!!!!!
sedap.............


kak elleda pun ada...


budak P besar...(perasan)
hahahahaha


penat menunggu ayam masak..
hahahaah


jiha and anis...


muka macam tak puas hati je eno nie??
uhuhuhu


nie la tuan rumah....yushamizan(BKP)
hahaha


nikmat nya makan...
hahahaah


cak!!!
hahahh


kenagan!!!


adik beradiq konon nya...
hahahaah



candid!!!




fixie...



nak tngk lagi???

Kesian Dia...

Korang nampak kan gambar kat atas 2???
dan korang kenal kan dia tu siapa??
bagi yg x kenal,itu harith pakwe nisa....

nisa kesian tengk dia...
dia kena demam campak....
dia bukan nak bagitahu nisa...
nisa tahu pun dari kak faht(adik dia)
hmhm.
xapa la..myb dy tak larat nk bagitahu..
sekarang nie dia kat kedah rumah dia...
pada masa yang sama nisa pun tengah demam...
sehati sejiwa pulak....
hahaha..
perasan jew nisa nie kn??
uhuhuhuh..
habis la muka yg tembam tu penoh dengan bintik2..
hahahaah..
tak apa la,nisa tetap sayang kn dia...
huhuhu..

hope dia cepat semboh la...
AMIN......
I LOVE YOU HONEY!!!!!

Padan muka kau!!!!

Assalamualaikum....
hye pengikut2 nisa....
korang2,hari nie nisa ada story....
dengar ea???


Ada budak jelous dengan pencapaian nisa..orang nya bernama AMIRA(kelas4a1)

korang mesti kenal kan???
kalau xkenal,buat2 kenal jew...

itu pun nak jelaous...
ape seyh!!!!
xpham mak nyah...
hahaahha...
sambung balik....
mcm nie mula2 nya...
nisa ada pecah kan rekod sek,dalam acara merejam lembing..
tup2,ada kawan nisa ckp,ada orang kutuk nisa....
budak tu ckp...
"KALAU SETAKAT REKOD SEKOLAH BAIK TAK PAYAH,CUBA AR PECAH KAN REKOD MSSD"
kurang ajar tak ayat dy???
nisa apew lagi,angin la 1 badan...
nisa tak kacau pun hidup dy,tba2 dy nk kacau hidup nsa...
tp time 2 nsa xjmpa terus dgn dy,nisa sbar jew dlo..
time 2 xad mood nak serang orang....
lagipun,benda bodoh nak digaduh kan....
susah kan kalau ada orang yg iri hati nie???
huhu


tadi kat sek,entah kenapa rasa diri ni gila(otak gila)..
main kejar2 dengan rakan sebaya...
hahahh
dah macam budak2 kn ??
huhuhuh....
pada masa yang sama,nsa tiba2 ada benda yang nak dibalas balik atas perbuatan BETINA 2..
tanduk dah keluar tinggal nak menyondol jew muka pempuan 2...
hahahaha..

bila nampak dy,dengan sponton nya,nsa keluar kan ayat2 yang dramatis....
hahahha..
malu kau depan kawan2 nya..
padan muka!!!!!
lain kali jangan nak kacau hidup aku and orang2 yang aku rapat..
hamek ko kena jajan cikedis!!!
hahaahha
nsa sound kan sekali untuk ada angkt nisa..
dy usik adq nisa sama dengan dy usik nsa...
xada la u all,kalau dia tak buat hal,nsa tak ada la nak panas hati....
ni x...
kalau u all kena,apa korang buat???
tak kisah la apa tindakan u all...
nsa just kongsi apa yang berlaku dalam hidup nisa...
huhuuh

ha,2 je la kot ya nsa nak share...
jauhi diri dari iri hati,dekat diri dengan ALLAH...
huhuhuh

ASSALAMUALAIKUM.....
 
Thank you.